DimiTech.net

В най-лошия случай ще ви е необходима нова видео карта с подходящ порт, конвертиращо устройство и допълнителен кабел

Има много начини да гледате любимите си филми и телевизионни програми на компютъра, през високоскоростна интернет връзка. За повечето хора обаче изживяването в домашния офис не е същото като в хола с големия  телевизор. За да се насладите напълно на филмите и ТВ предаванията от интернет, можете да свържете вашия компютър към HDMI телевизор. Ето как:

1. Изключете компютъра и го завъртете така, че да виждате задния панел, където обикновено са разположени множество портове. Проследете кабела, който идва от монитора и се свързва към видеокартата в РС-то през 15-пинов VGA порт или 29-пинов DVI. Ако сте късметлия, до него може да откриете втори порт DVI или VGA. По-новите машини имат HDMI порт на видеокартата.

2. Изберете връзката за вашия видео порт. Ако компютърът ви има HDMI порт, просто свържете един HDMI кабел с подходяща дължина между компютъра и телевизора. В противен случай, трябва да вземете няколко решения:

- Ако компютърът ви има само един видео изход, който ще се ползва не единствено за телевизора, тогава ще трябва инвестирате в нова видеокарта. Купуте карта с DVI или HDMI изход и я инсталирайте в компютъра, като следвате инструкциите в ръководството за потребителя.

- Ако възнамерявате да използвате VGA изхода на едно- или двупортова карта за захранване със сигнал на HDMI дисплей, тогава ще ви е необходимо специално устройство, което конвертира от единия към другия видео формат. Цената на подобно устройство обаче е колкото на нова видеокарта от входно ниво, която ще е по-лесна за използване с телевизор. В този случай по-мъдрото решение е да си купите видео карта с DVI или HDMI порт.

- Ако изберете DVI изходен порт за връзка с телевизора, ще ви е необходим кабел DVI-към-HDMI, който конвертира видеосигнала от компютъра в HDMI сигнал за телевизора.

3. Свържете HDMI кабела от телевизора към компютъра. Инсталирайте, ако е необходимо, правилният адаптер или конвертор за вашия компютър. Ако нямате HDMI изход от компютъра, ще ви е необходима връзка между изхода на звуковата карта на компютъра към HDMI видео кабел или адаптер, тъй като HDMI пренася и двата сигнала - видео и аудио.

 4. Включете компютъра и конфигурирайте новия дисплей, като изберете "Control Panel" от менюто "Start". Кликнете два пъти на иконата "Display" и след това на "Settings". Ръководството на вашия HDMI телевизор съдържа информация за поддържаните резолюции, заедно с честотите на опресняване. Конфигурирайте резолюцията в "Settings" и кликнете на бутона "Advanced", за да зададете честотата на опресняване.

Ако използвате HDMI телевизора като втори монитор, ще трябва също да конфигурирате как се използва той в Windows, според инструкциите за видеокартата. Повечето карти предлагат режим "Clone" или "Mirror", при който и двата дисплея показват едно и също съдържание. Алтернативата е режимът "Extended Desktop", при който всеки дисплей работи самостоятелно.

5. Рестартирайте компютъра, за да бъдат възприети промените в настройките, ако това е необходимо. И така, отпуснете се на дивана и се наслаждавайте пълноценно с любимите филми на големия HDMI телевизор.Коментари

    Няма написани коментари Трябва да сте регистриран за да напишете коментар