DimiTech.net

   На един сиромах му се родило дете. Щастливият баща решил да намери най-справедливия човек на света за кръстник.
   Тръгнал да го търси по света.
   На един кръстопът срещнал белобрад старец. След кратък разговор, разбрал, че това е Господ. Той му предложил да стане кръстник, но сиромахът му отказал, защото бил несправедлив - на едни давал много, а на други нищо. Богатите тънали в разкош без да работят, а сиромасите се трудели цял живот, но умирали от глад.
   Бащата продължил по пътя си. Срещнал друг старец, който се представил за свети Петър. Сиромахът и на него отказал, защото и той бил несправедлив - едните пускал в рая, а другите не.
   Тръгнал бащата пак да върви. Срещнал един…

Информация

Добавено: 19 май, 2013г. - 20:34ч.

Категория: Други - 5 клас

Преглеждания: 3648 пъти

СВАЛЯНИЯ: 80 пъти

Внимание
Това е кратко описание на материала. За да го видите в пълен вид, трябва да го свалите! За целта се насочете към линка за сваляне.

 Сваляне "Най-справедливият" - Елин Пелин /подробен преразказ/

Ако не можете да свалите файла и смятате, че линкът за сваляне не работи, пишете ни от тук. Задължително напишете точно кой материал се опитвате да свалите.

Майчина сълза - Ангел Каралийчев
Описание: Заромоля дребен есенен дъждец. Жълтият листак в градината светна. Големите гроздови зърна под лозницата набъбнаха и кожицата им взе да се пука. Наведе моравото…
Преглеждания: 1581 | Сваляния: 27
"Най-справедливият" - Елин Пелин /подробен преразказ/
Описание:    На един сиромах му се родило дете. Щастливият баща решил да намери най-справедливия човек на света за кръстник.   Тръгнал да го търси по света.
Преглеждания: 3649 | Сваляния: 80
Котаракът в чизми (Трансформиращ преразказ от името на царя)
Описание:  Един ден  eдин котарак дойде при мен в двореца и ми каза,че ми е донесъл заек направо от заешкото пасбище. Господарят му - Маркиз Дьо Карабас, е поръчал…
Преглеждания: 2745 | Сваляния: 50